Danone werkt samen met het bekende aardbeienmerk Hoogstraten voor een nieuwe yoghurt met verse melk en fruit van hier

“Danone fruit van hier”, de nieuwe yoghurt van bij ons is vanaf nu beschikbaar.

Wanneer Belgische aardbeientelers samen komen met de melkveehouders van de Kempen, resulteert dat in een heerlijke fruityoghurt zonder stukjes. Een yoghurt gemaakt met verse Belgische melk en aardbeien van Hoogstraten die met zorg geplukt zijn. Zoals alle producten van Danone Fruit, wordt dit nieuwe gamma geproduceerd in Rotselaar1, op de productiesite van Danone die zich in dezelfde regio als de familieboerderijen en aardbeienvelden bevindt.

 

Het beste wat België te bieden heeft

Met eenvoud eert het recept van Danone Fruit de verse, kwaliteitsvolle melk geleverd door de familiebedrijven die samenwerken met Danone. Elke dag staan deze gepassioneerde melkveehouders uit Vlaams-Brabant, Antwerpen of Limburg bij dageraad klaar om de koeien te melken. De verse melk waarmee de yoghurt wordt gemaakt, is afkomstig van koeien die nauwgezet verzorgd worden. Op de verpakking van Danone Fruit kunnen consumenten vanaf nu ook ontdekken welke boeren betrokken zijn bij de productie van hun yoghurt. Eén van de melkveehouders die al jaren samenwerkt met Danone speelt de hoofdrol in de televisiespot van het nieuwe product.

Danone Fruit van Hier met Hoogstraten aardbeien
Danone Fruit van Hier met Hoogstraten aardbeien
“We zijn al de derde generatie op het bedrijf die samenwerkt met Danone.”, vertelt melkveehouder Bert Gielen. “Dus toen Danone ons vroeg of wij geïnteresseerd waren om mee te werken aan deze reclamespot, hebben we daar geen seconde over getwijfeld. We zijn super fier dat we deel mogen uitmaken van deze communicatiecampagne.”

Vandaag krijgt het gamma er een nieuwe variant bij die even lekker als lokaal is. Dankzij de samenwerking met Hoogstraten worden nu heerlijke aardbeien toegevoegd aan de yoghurt van Danone.

“Om haar beroemde aardbeien te plukken, werkt Hoogstraten samen met niet minder dan 180 telers. Deze gepassioneerde telers staan bij zonsopgang op om zich met veel geduld toe te wijden aan hun planten. Nadat ze in de vroege uren geplukt worden, worden de aardbeien onmiddellijk in de koeling geplaatst om de kwaliteit te behouden. Dezelfde dag worden de aardbeien nog naar Coöperatie Hoogstraten gebracht waar ze een laatste kwaliteitscontrole ondergaan en verder verkocht worden. Het doel van onze Belgische telers? Kwaliteitsvolle aardbeien telen met het allergrootste respect voor de natuur”, legt Hans Vanderhallen uit, Directeur van de Coöperatie Hoogstraten cv.
Hans Vanderhallen ​ - Directeur van de Coöperatie Hoogstraten cv.
Hans Vanderhallen ​ - Directeur van de Coöperatie Hoogstraten cv.

Om meer over de telers te weten te komen, zet Hoogstraten QR-codes op haar aardbeienbakjes. Door deze te scannen, kunnen we ontdekken hoe het dagelijks leven van deze gepassioneerde aarbeientelers er uitziet.

Een ontmoeting van gelijkgestemden

Respect voor de planeet is slechts één van de vele waarden die Hoogstraten en Danone met elkaar delen.

Nathalie Pfaff, Country Manager van Danone BeLux, licht toe: “Aardbeienyoghurt is de favoriete yoghurt van de Belgen2. Toen we zochten naar een lokale partner voor ons nieuw recept “Danone fruit van hier”, zijn we dus heel spontaan bij Hoogstraten terecht gekomen, dat bekend staat om zijn heerlijke aardbeien die met zorg geteeld worden. We beseften al heel snel dat we dezelfde waarden delen: voor ons beiden is het respect voor traditie even belangrijk als de bescherming van onze planeet. Al decennia lang werken we samen met bijna 90 gepassioneerde en lokale melkveehouders: ze bevinden zich allemaal gemiddeld op 70 kilometer van onze site in Rotselaar.”
Nathalie Pfaff - Country Manager Danone BeLux
Nathalie Pfaff - Country Manager Danone BeLux

Net zoals Hoogstraten zet Danone zich dagelijks in om haar CO2-uitstoot te verminderen: het bedrijf heeft zich ertoe verbonden om tegen het jaar 2050 koolstofneutraal te worden. Bij de twee bedrijven is het eveneens één van de prioriteiten om minder water te verbruiken3.

Het perfecte tussendoortje voor de hele familie

De nieuwe “Danone fruit van hier”, met een Nutri-Score B, is ideaal voor elk moment van de dag en voor de hele familie. Terwijl melk voedingsstoffen zoals calcium en eiwitten levert, zorgen de aardbeien voor een verfrissende en natuurlijk zoete touch.

 

Wilt u meer weten over dit Belgische partnership en over deze productie in de fabriek in Rotselaar? Contacteer ons via [email protected] | +32 494 23 68 29


 

 


Referenties:

1 Geproduceerd in Rotselaar met verse Belgische melk van lokale boeren, en geconcentreerde magere melk uit de E.U.

2 Danone – MMR Survey: “Evaluating the optimal Danone portfolio in Belgium”, August 2019

3 De productiesite in Rotselaar hergebruikt nu tot 75% van het water dat ze verbruikt en vermindert zo haar waterwinning uit grondwater. Persbericht

 


Nathalie Guillaume

General Secretary, Corporate Affairs & Sustainability Director, Danone Belux

Over Hoogstraten

Coöperatie Hoogstraten is één van de belangrijkste Belgische afzetorganisaties voor verse groenten en fruit met een omzet van ongeveer 375 miljoen euro. Vanuit Hoogstraten leveren we het hele jaar rond aan Belgische en internationale supermarktketens, groothandelaars en exportfirma’s. Samen met onze meer dan 200 tuin­ders, zorgen onze 100 vaste medewerkers er dagelijks voor dat onze klanten kunnen genieten van verse groenten en fruit van hoge kwaliteit, vol smaak en met respect voor duurzaamheid.

 

Over Danone - verse melkproducten

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van €23,6 miljard. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 120 landen, met zo’n 100.000 medewerkers. Met haar framework 'One Planet. One Health', dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de  planeet nauw met elkaar verbonden zijn, wil Danone gezondere en meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Om deze voedselrevolutie te versnellen en duurzame en rendabele meerwaarde te creëren voor al haar stakeholders, heeft Danone negen doelstellingen voor 2030 gedefinieerd en als eerste beursgenoteerde onderneming het statuut van "Entreprise à Mission" in Frankrijk aangenomen. Danone verbindt zich ertoe om op een efficiënte, verantwoorde en inclusieve manier te werken, in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen worden die volledig B Corp™ gecertificeerd is.

Al haar Belgische entiteiten Alpro, Dairy & Plant-Based, Waters en Specialised Nutrition zijn B Corp™ gecertificeerd. Met merken als Danone, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en haar productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en ongeveer 90 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com