Zet voortaan je tanden in Danio: nieuwe crunchy variant met Lotus Speculoos

Ontdek de nieuwe, typisch Belgische smaak

Danone & Lotus Bakeries slaan de handen in elkaar en brengen Danio Crunchy, een nieuwe verse kaasspecialiteit met knapperige Lotus speculoos op de markt. De nieuwe Danio’s zijn nu al te koop.

 
 

Wie houdt er nu niet van krokante speculoos bij een tasje koffie of in een heerlijk dessert? Dus waarom dan niet in onze tussendoortjes [1]?
Danio stelt daarom het nieuwe crunchy assortiment voor: een ultieme combinatie van een smeuïge verse kaasspecialiteit met een krokante crumble topping van Lotus speculoos.

“We liepen al een tijdje rond met het idee om een crunchy variant van Danio met speculoos op de markt te brengen. En aan welk merk denkt elke Belg spontaan bij lekkere speculoos? Lotus natuurlijk! Zo ontstond deze samenwerking.” aldus Tine Ryssaert, Marketing Director Dairy Belgium.
Hendrik Van Steendam, Marketing Director, Lotus Bakeries België bevestigt: De nieuwe Danio Crunchy met Lotus Speculoos is echt overheerlijk. De smaken zijn heel complementair en vormen samen het ideale tussendoortje. Waarom zijn we niet eerder op dit idee gekomen?!”.

Het gloednieuwe gamma bestaat uit 2 smaken. Eentje met krokante crumble van Lotus Speculoos en de andere met gekarameliseerde hazelnoten en vlokjes van melkchocolade, beiden met Nutri-Score B.

Danio wil de consument natuurlijk graag laten kennismaken met de nieuwe smaken: van 11 februari 2020 tot en met 13 februari 2020 kan elke voorbijganger in  Antwerpen en Brussel het nieuwe gamma gratis proeven. Volg Elindo Avastia om te ontdekken waar je Danio Crunchy gratis uit de ijskast kan nemen. Overtuigd? Rep je als de bliksem naar de supermarkt!


Lotus Bakeries in een notendop

Lotus Bakeries is in 1932 gestart in het dorp Lembeke in België en is inmiddels wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met onder meer de merken Lotus, Lotus Biscoff, Dinosaurus, Peijnenburg, Annas, NäKd, TREK, BEAR en Kiddylicious. Lotus Bakeries, met hoofdzetel in België, is een dynamische en internationaal georiënteerde onderneming met productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Zuid-Afrika en de VS en twintig eigen verkoopsorganisaties in Europa, Amerika en Azië. Verder werkt Lotus Bakeries samen met commerciële partners in een vijftal landen wereldwijd. Lotus Bakeries telt ongeveer 1900 medewerkers. Door een gezond evenwicht te bewaren tussen traditie en innovatie verwent het Lotus merk de consument met een uniek gamma van kwaliteitsvolle en lekkere producten. Het geheim van Lotus Biscoff zit in de unieke smaak, de typische vorm en de verrassende knapperigheid van het koekje. De unieke gekarameliseerde smaak van speculoos is inmiddels ook verwerkt in pasta en ijs. Onder de merknaam Lotus wordt voorts een breed gamma aan gebakspecialiteiten en wafels aangeboden. Koninklijke Peijnenburg is marktleider in onbijtkoek in Nederland en Annas staat voor zijn typisch Zweedse specialiteit, pepparkakor: dunne, krokante koekjes met gember en kaneel. Onder de merken NäKd, TREK en BEAR biedt Lotus Bakeries lekkere tussendoortjes aan, gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers. Kiddylicious focust zich op gezonde tussendoortjes voor de allerkleinsten. In 2018 realiseerde Lotus Bakeries een omzet van 556 miljoen EUR. De aandelen van Lotus Bakeries zijn genoteerd op Euronext Brussels. De meerderheid van de aandelen is in handen van de families Boone en Stevens.


[1] Kwalitatief consumentenonderzoek van Danio toont aan dat speculoos als topfavoriet op nummer 1 staat.

Afbeeldingen Lotus Speculoos :

 

Over Danone - verse melkproducten

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van €23,6 miljard. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 120 landen, met zo’n 100.000 medewerkers. Met haar framework 'One Planet. One Health', dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de  planeet nauw met elkaar verbonden zijn, wil Danone gezondere en meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Om deze voedselrevolutie te versnellen en duurzame en rendabele meerwaarde te creëren voor al haar stakeholders, heeft Danone negen doelstellingen voor 2030 gedefinieerd en als eerste beursgenoteerde onderneming het statuut van "Entreprise à Mission" in Frankrijk aangenomen. Danone verbindt zich ertoe om op een efficiënte, verantwoorde en inclusieve manier te werken, in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen worden die volledig B Corp™ gecertificeerd is.

Al haar Belgische entiteiten Alpro, Dairy & Plant-Based, Waters en Specialised Nutrition zijn B Corp™ gecertificeerd. Met merken als Danone, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en haar productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en ongeveer 90 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com