Oikos lanceert limited Edition in samenwerking met Sofie Dumont

Lady Chef Sofie Dumont neemt je mee naar Griekenland met een nieuwe smaaksensatie.

Oikos brengt in samenwerking met Sofie Dumont een nieuwe smaak op de markt. De Oikos vijg-honing. Voor dit nieuwe recept liet Sofie zich inspireren door de roots van het merk. Haar nieuwe creatie Oikos vijg-honing brengt je dan ook vanaf de eerste hap in mediterraanse sferen. Echt genieten van lekker eten is een van de bekende troeven van de Griekse levensstijl. Dat bewijst ook deze nieuwkomer met zomerse toets, die de foodie in elk van ons zal helpen om bewust te genieten. Deze Oikos vijg-honing is een Limited Edition en vanaf 10 mei verkrijgbaar in de winkel.

 
 


Genieten op Griekse wijze

We durven allemaal wel eens onze pauze overhaasten of zelfs skippen. Zeker nu, in tijden van thuiswerken vervaagt de grens tussen werk en privé zo nu en dan. Het is meer dan ooit belangrijk om écht tijd te maken voor jezelf en bewuster stil te staan bij zo’n momenten. Een snuifje Griekse levensstijl om even te ontsnappen aan onze dagelijkse rush, daar wil Oikos graag bij helpen. Oikos is niet zomaar een yoghurt. Het is een volle, romige textuur gecombineerd met karakteristieke smaken, volledig geïnspireerd op de Griekse keuken.

Oikos maakt van de gelegenheid gebruik om een Limited Edition op de markt te brengen, die de heerlijke smaak van vijgen én honing combineert om consumenten een instant vakantiegevoel te bezorgen. Ga erbij zitten en maak tijd om er bewust van te genieten. ​ 

 

 
 


Een unieke samenwerking met Lady Chef Sofie Dumont

De nieuwe smaak met vijgen en honing is trouwens niet willekeurig gekozen, maar in samenwerking met Lady chef Sofie Dumont. Vorige zomer werd de samenwerking tussen Sofie Dumont en Oikos opgestart tijdens een gezamelijke workshop, waarna Sofie een aantal smaaksuggesties deed, gebaseerd op haar rijke ervaring. Oikos ging onmiddellijk met deze ideeën aan de slag om een reeks handgemaakte testproducten te ontwikkelen. Die werden naar Sofie opgestuurd, zodat de Lady Chef uit deze smaakcombinaties haar favoriet kon kiezen. De combinatie van vijgen en honing kwam na al dat proeven als winnaar uit de bus. Sindsdien werd Sofie betrokken bij elke belangrijk stap, dus ook zij kan nauwelijks wachten tot haar Limited Edition-creatie van Oikos in de winkelrekken verschijnt.


Een pittig karakter dat perfect past bij het merk Oikos

Sofie Dumont, die 12 jaar als chef-kok achter het fornuis stond van restaurant “Les Eleveurs” in Halle, haar eigen kookprogramma, “De Keuken van Sofie”, presenteerde en deelnam aan kookwedstrijden zoals “Snackmasters”, gebruikt haar culinaire creativiteit graag voor de lancering van deze Oikos Limited Edition. Als succesvolle kokkin, bekend mediafiguur én mama van Grace (9 jaar) weet Sofie als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig een moment voor jezelf in te lassen en volledig te ontspannen. De keuze van Oikos om voor dit nieuwe product samen te werken met Sofie Dumont was dan ook snel gemaakt. Sofie heeft een passie voor de mediterraanse keuken, en haar warme, pittige en ​ joviale persoonlijkheid sluit perfect aan bij het Oikos-merk. Bovendien maken ook ontspanningstechnieken een belangrijk deel uit van Sofie’s dagindeling.

“Ik ben heel erg enthousiast over deze Limited Edition van Oikos, en vooral omdat ik mee mocht beslissen over het recept, de smaak en de communicatiecampagne. Na de workshop deze zomer ging het Onderzoek & Innovatie team ​ van Oikos meteen aan de slag met mijn suggesties voor de smaakcombinaties. Hierop kreeg ik dan wat later een aantal lekkere testproducten toegestuurd om één voor één te proeven en evalueren. ​ Het was heel duidelijk dat de combinatie van vijgen en honing mijn favoriet was en ik ben dan ook verheugd dat deze binnenkort in de winkel verkrijgbaar is.

Daarnaast kan ik me volledig vinden in de ontspannen levensstijl die het merk oproept. Zelf ben ik altijd druk in de weer met koken en probeer ik een goede, betrokken moeder te zijn. Toch sta ik heel relaxed in het leven en probeer ik dit ook uit te stralen in al wat ik doe, ook via de recepten op mijn website. In deze bizarre tijden is het eens zo belangrijk om de pauzeknop af en toe in te drukken, en de tijd nemen om te genieten van de momenten waarop we het wat rustiger aan doen. De nieuwe Oikos vijg-honing is het ideale tussendoortje hiervoor en kan deel uitmaken van een gezonde levensstijl,” motiveert Sofie Dumont.

Volg ​ Sofie zeker via Instagram op @sofiedumontchef, waar je deze zomer nog veel meer heerlijke receptjes met Oikos mag verwachten.

Volg ons op @oikos.be.


Meer info: ​ https://www.danone.be/nl/oikos


Over Danone - verse melkproducten

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van €23,6 miljard. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 120 landen, met zo’n 100.000 medewerkers. Met haar framework 'One Planet. One Health', dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de  planeet nauw met elkaar verbonden zijn, wil Danone gezondere en meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Om deze voedselrevolutie te versnellen en duurzame en rendabele meerwaarde te creëren voor al haar stakeholders, heeft Danone negen doelstellingen voor 2030 gedefinieerd en als eerste beursgenoteerde onderneming het statuut van "Entreprise à Mission" in Frankrijk aangenomen. Danone verbindt zich ertoe om op een efficiënte, verantwoorde en inclusieve manier te werken, in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen worden die volledig B Corp™ gecertificeerd is.

Al haar Belgische entiteiten Alpro, Dairy & Plant-Based, Waters en Specialised Nutrition zijn B Corp™ gecertificeerd. Met merken als Danone, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en haar productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en ongeveer 90 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com