Eerste Danone-verpakkingen met Nutri-Score al vanaf april in de winkelrekken.

Slechts zes maanden nadat Danone haar engagement uitsprak om de Nutri-Score toe te passen, kondigt de zuivelproducent met enige trots aan dat vanaf april de eerste verpakkingen met Nutri-Score voor haar zuivelproducten in België in de rekken zullen liggen. Deze datum valt bovendien samen met de inwerkingtreding van het Belgisch wettelijk kader en de lancering van de communicatiecampagne van Minister Maggie De Block en de overheidsdienst volksgezondheid. Het engagement van Danone krijgt zo geleidelijk aan gestalte met de ambitie om de Nutri-Score tegen het einde van 2020 op al haar zuivelproducten aan te brengen. Deze doelstelling ligt volledig in lijn met de visie “One Planet. One Health”. Daarin richt Danone zich namelijk op het promoten van gezondere en duurzamere consumptiegewoonten bij het grote publiek, door hen in staat te stellen beter geïnformeerde voedingskeuzes te maken.

 

Een feit voor alle zuivelproducten van Danone tegen eind 2020

Door de Nutri-Score toe te passen op de verpakking van haar zuivelproducten in winkels, bevestigt Danone haar rol als pionier in de voedingsindustrie bij de implementatie van dit vrijwillige labelsysteem voor voedingswaarde. Sinds oktober is de Nutri-Score van elk Danone-product beschikbaar op de website (1) van het bedrijf. Met de introductie van de Nutri-Score op een eerste deel van het Danone-gamma in april zet het bedrijf een cruciale stap voorwaarts in haar engagement om tegen het einde van 2020 elk product van zijn Nutri-Score te voorzien.

Dit moment valt precies samen met de inwerkingtreding van het koninklijk besluit van de Minister van Volksgezondheid Maggie De Block voor de invoering van de Nutri-Score op vrijwillige basis. Danone is ook verheugd dat de overheidsinstanties binnenkort een educatieve campagne zullen lanceren om de consument bewust te maken van de manier waarop Nutri-Score kan bijdragen tot een betere voedingskeuze.

“We zijn blij dat deze stap in België is gezet en we hopen dat de rest van Europa deze trend nu ook zal volgen, zodat andere Europese burgers kunnen profiteren van dit uitstekende informatie-instrument dat haar nut al heeft bewezen”, zegt External Affairs Director, Nathalie Guillaume.

 

Een voortrekkersinitiatief volledig in lijn met de “One Planet. One Health”- visie

Dit initiatief stelt Danone in staat om haar “One Planet. One Health”-visie verder te concretiseren. Vanuit deze visie is Danone ervan overtuigd dat de gezondheid van de mens en die van onze planeet gelinkt zijn.

“Wij zijn ervan overtuigd dat een gezonde voeding essentieel is voor een goede gezondheid”, zegt Wim Bauwens, Country Manager Belux. “De Nutri-Score stelt de consument, dankzij het intuïtieve en wetenschappelijke labelsysteem bestaande uit een code met 5 kleuren en letters, in staat om beter geïnformeerde keuzes te maken, wat volledig in lijn is met onze ambitie. We zijn er ook trots op dat 70% van de zuivelproducten in ons gamma vandaag een A- of B-score heeft.”

 

Een door de wetenschap ondersteund systeem dat ook de consument aanspreekt

Het Nutri-Score voedingslabel, dat werd ontwikkeld door internationale onderzoekers binnen de voeding, biedt consumenten gemakkelijk te begrijpen informatie over de algemene voedingswaarde van producten, duidelijk op de voorkant van de verpakking vermeld.

Uit studies is gebleken dat consumenten dit systeem snel begrijpen en dat dit een grotere impact heeft op hun koopgedrag in het voordeel van gezondere producten, in vergelijking met andere systemen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) (2) is de invoering van dit systeem dan ook een belangrijke stap voorwaarts wat betreft de voedingsgewoontes in Europa. Daar draagt Danone met trots aan bij.

 

Referenties: 
(1) www.danone.be
(2) http://www.euro.who.int/en/countries/france/news/news/2017/03/france-becomes-one-of-the-first-countries-in-region-to-recommend-colour-coded-front-of-pack-nutrition-labelling-system

Over Danone - verse melkproducten

Over Danone

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. Met haar langdurige missie om  mensen via voeding gezondheid te brengen, wil Danone meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Het bedrijf streeft ernaar een meetbare impact teweeg te brengen, zowel maatschappelijk als op het gebied van voeding. Danone heeft recent een nieuwe strategie ontwikkeld om haar groei, concurrentiepositie en meerwaarde op lange termijn te versterken. Met een omzet van 27,7 miljard euro in 2022 en meer dan 100.000 werknemers, verkoopt het bedrijf haar producten in meer dan 120 landen. Tot het portfolio van Danone behoren zowel internationale merken (zoals Actimel, Activia, Alpro, Danette, Danio, Danonino, Evian, Nutricia, Nutrilon en Volvic) als sterke lokale en regionale merken (zoals Danone, Fortimel, Oikos en Olvarit). Danone is beursgenoteerd aan Euronext van Parijs en is genoteerd op de OTCQX via de American Depositary Receipt (ADR). Daarnaast is het bedrijf opgenomen in verschillende duurzaamheidsindexen, zoals de indexen die beheerd worden door Vigeo Eiris en Sustainalytics, evenals de Ethibel Sustainability index, de MSCI ESG Indexes, de FTSE4Good Index Series, de Bloomberg Gender Equality Index en de Access to Nutrition Index. Danone streeft ernaar om tegen 2025 een van de eerste multinationals te worden die op mondiaal niveau het B Corp-certificaat behaalt.

In België zijn alle categorieën van Danone, Zuivel- en Plantaardige Producten, Waters en Gespecialiseerde Voeding, B Corp™ gecertificeerd. Met een breed portfolio aan merken zoals Danone, Activia, Actimel, HiPRO, Vitalinea, Oikos, Danio, Alpro, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en werkt samen met ongeveer 80 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com  

 

Neem contact op met

www.danone.be