De nieuwe zomerhit ? Verrassend, Belgisch en… overheerlijk

De nieuwe zomerhit ? Verrassend, Belgisch en… overheerlijk

Voor haar nieuwe zomerse smaak gaf Light & Free de consumenten de unieke kans om zelf de smaak te bepalen die hen de hele zomer als muziek in de oren zal klinken. Jezelf zijn en je vrij voelen: meer dan ooit waren deze Light & Free-waarden van belang bij de creatie van de nieuwe “Guava-framboos", geproduceerd in België. De nieuwe smaak is vanaf deze week in de winkels verkrijgbaar.

Om de exotische en pittige "Guava-Framboos"-smaak te lanceren, schakelde het Light & Free-team van Danone België zijn eigen community in. "Citroen”, “Peer-Vlierbloesem” of “Guava-Framboos"? De consumenten konden van februari tot maart stemmen voor de smaak die zij het lekkerst vinden... klinken! Elke smaak riep een specifiek geluid op bij Annie, een buitengewoon meisje dat de uitzonderlijke gave van synesthesie bezit: ze "hoort" smaken. Zonder schroom jezelf kunnen zijn en trots zijn op wat jou onderscheidt van anderen: dat is de Light & Free-spirit.

Smaken componeren…

Het lijkt onmogelijk en toch: Annie is synesthetisch, wat betekent dat haar zintuigen op een bijzondere manier samenwerken. Ze hoort niet alleen geluiden, ze proeft ze ook! Deze bijzonderheid, die Annie’s persoonlijkheid zo apart maken, ontging het team achter Light & Free niet en het vroeg haar om de drie potentiële nieuwe smaken in muziek om te zetten.

Wilt u meer weten over de gave van synesthesie of wilt u dit project graag met Annie zelf bespreken? Neem contact met ons op en wij zorgen voor de rest!

…en beluisteren

Eens Annie, met de hulp van een muzikant en een componist, de drie muzikale creaties gecomponeerd had, moesten enkel nog de consumenten van zich laten horen! "Drie maanden lang konden de Belgen in de winkel, op onze website of via ons Instagramaccount stemmen op hun favoriete geluid - en dus op hun favoriete smaak. Het was een echte samenwerking tussen ons team, Annie en de Light & Free-liefhebbers. Samen hebben we het ideale product voor deze zomer gecreëerd", legt Nathalie Sowinski, Group Brand Manager Essentials Belgium uit.

Een Belgisch verhaal

Vier maanden en tienduizenden inzendingen later heeft de Guava-framboossmaak met zijn bijhorende exotische "summer beat", met meer dan 40% van de stemmen, officieel de harten van de Belgen veroverd. De nieuwe Light & Free-creatie is het resultaat van een 100% Belgisch avontuur: geproduceerd in Rotselaar, Vlaams-Brabant en enkel in ons land verkrijgbaar. Dat geeft het die unieke smaak (of is het dat geluid?) deze zomer... Wat er ook komt, de nieuwe yoghurt zal ons doen dromen van exotische stranden, terwijl we gewoon lekker thuisblijven!

 

Story image

 

Wil je de geluiden gelinkt aan de smaken (her)ontdekken?
Luister
hier naar de drie creaties van Annie.

 

 

Bo De Ridder Head of External Communications a.i., Danone Belgium, Danone

 

Over Danone - verse melkproducten

Met merken als Danone, Danone & Fruit, Activia, Actimel, Vitalinea, Light & Free, Oikos en Danio en haar fabriek en Europees distributieplatform in Rotselaar, is Danone België een belangrijke speler op de Belgische zuivelmarkt.

Danone’s missie is om gezondheid via voeding naar zoveel mogelijk mensen te brengen. Dat maakt haar één van de wereldleiders in de voedingssector die op gezondheid gerichte en bovendien snelgroeiende productcategorieën verder ontwikkelt: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding.

In lijn met haar visie ‘One Planet. One Health’ streeft Danone ernaar om gezondere en meer duurzame eetgewoonten te promoten en creëren, waarin zowel zuivel- als plantaardige producten een plaats hebben. Danone is namelijk van mening dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van onze planeet nauw met elkaar verbonden zijn. Om deze voedselrevolutie te versnellen en duurzame meerwaarde te creëren op lange termijn voor alle belanghebbenden, definieerde Danone negen doelstellingen voor 2030 en werd de onderneming in juni 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat de status van “een bedrijf met een missie” aannam in Frankrijk. Met haar missie en sociale, maatschappelijke en milieudoelstellingen die in de bedrijfsstatuten zijn vastgelegd, zet Danone zich in om op een effectieve, verantwoordelijke en inclusieve manier te handelen. Dit in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG's). Danone heeft de ambitie om tegen 2025 als één van de eerste multinationals het B Corp® certificaat te verkrijgen. Danone Dairy België kreeg het B Corp® certificaat reeds in september 2019 toegekend. 

Danone realiseerde in 2019 een omzet van 25,3 miljard euro en is aanwezig in meer dan 120 landen met meer dan 100.000 medewerkers. Haar Belgische zuiveldivisie stelt 600 mensen te werk, waarvan 450 medewerkers op de site van Rotselaar. Het Europese distributieplatform en de fabriek zijn daar dan ook gevestigd. Bijna 90 melkleveranciers uit de regio voorzien de fabriek dagelijks van verse melk.