De nieuwe zomerhit ? Verrassend, Belgisch en… overheerlijk

Voor haar nieuwe zomerse smaak gaf Light & Free de consumenten de unieke kans om zelf de smaak te bepalen die hen de hele zomer als muziek in de oren zal klinken. Jezelf zijn en je vrij voelen: meer dan ooit waren deze Light & Free-waarden van belang bij de creatie van de nieuwe “Guava-framboos", geproduceerd in België. De nieuwe smaak is vanaf deze week in de winkels verkrijgbaar.

Om de exotische en pittige "Guava-Framboos"-smaak te lanceren, schakelde het Light & Free-team van Danone België zijn eigen community in. "Citroen”, “Peer-Vlierbloesem” of “Guava-Framboos"? De consumenten konden van februari tot maart stemmen voor de smaak die zij het lekkerst vinden... klinken! Elke smaak riep een specifiek geluid op bij Annie, een buitengewoon meisje dat de uitzonderlijke gave van synesthesie bezit: ze "hoort" smaken. Zonder schroom jezelf kunnen zijn en trots zijn op wat jou onderscheidt van anderen: dat is de Light & Free-spirit.

Smaken componeren…

Het lijkt onmogelijk en toch: Annie is synesthetisch, wat betekent dat haar zintuigen op een bijzondere manier samenwerken. Ze hoort niet alleen geluiden, ze proeft ze ook! Deze bijzonderheid, die Annie’s persoonlijkheid zo apart maken, ontging het team achter Light & Free niet en het vroeg haar om de drie potentiële nieuwe smaken in muziek om te zetten.

Wilt u meer weten over de gave van synesthesie of wilt u dit project graag met Annie zelf bespreken? Neem contact met ons op en wij zorgen voor de rest!

…en beluisteren

Eens Annie, met de hulp van een muzikant en een componist, de drie muzikale creaties gecomponeerd had, moesten enkel nog de consumenten van zich laten horen! "Drie maanden lang konden de Belgen in de winkel, op onze website of via ons Instagramaccount stemmen op hun favoriete geluid - en dus op hun favoriete smaak. Het was een echte samenwerking tussen ons team, Annie en de Light & Free-liefhebbers. Samen hebben we het ideale product voor deze zomer gecreëerd", legt Nathalie Sowinski, Group Brand Manager Essentials Belgium uit.

Een Belgisch verhaal

Vier maanden en tienduizenden inzendingen later heeft de Guava-framboossmaak met zijn bijhorende exotische "summer beat", met meer dan 40% van de stemmen, officieel de harten van de Belgen veroverd. De nieuwe Light & Free-creatie is het resultaat van een 100% Belgisch avontuur: geproduceerd in Rotselaar, Vlaams-Brabant en enkel in ons land verkrijgbaar. Dat geeft het die unieke smaak (of is het dat geluid?) deze zomer... Wat er ook komt, de nieuwe yoghurt zal ons doen dromen van exotische stranden, terwijl we gewoon lekker thuisblijven!

 

 

 

Wil je de geluiden gelinkt aan de smaken (her)ontdekken? ​
Luister
hier naar de drie creaties van Annie.

 

 

 

Over Danone - verse melkproducten

Over Danone

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. Met haar langdurige missie om  mensen via voeding gezondheid te brengen, wil Danone meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Het bedrijf streeft ernaar een meetbare impact teweeg te brengen, zowel maatschappelijk als op het gebied van voeding. Danone heeft recent een nieuwe strategie ontwikkeld om haar groei, concurrentiepositie en meerwaarde op lange termijn te versterken. Met een omzet van 27,7 miljard euro in 2022 en meer dan 100.000 werknemers, verkoopt het bedrijf haar producten in meer dan 120 landen. Tot het portfolio van Danone behoren zowel internationale merken (zoals Actimel, Activia, Alpro, Danette, Danio, Danonino, Evian, Nutricia, Nutrilon en Volvic) als sterke lokale en regionale merken (zoals Danone, Fortimel, Oikos en Olvarit). Danone is beursgenoteerd aan Euronext van Parijs en is genoteerd op de OTCQX via de American Depositary Receipt (ADR). Daarnaast is het bedrijf opgenomen in verschillende duurzaamheidsindexen, zoals de indexen die beheerd worden door Vigeo Eiris en Sustainalytics, evenals de Ethibel Sustainability index, de MSCI ESG Indexes, de FTSE4Good Index Series, de Bloomberg Gender Equality Index en de Access to Nutrition Index. Danone streeft ernaar om tegen 2025 een van de eerste multinationals te worden die op mondiaal niveau het B Corp-certificaat behaalt.

In België zijn alle categorieën van Danone, Zuivel- en Plantaardige Producten, Waters en Gespecialiseerde Voeding, B Corp™ gecertificeerd. Met een breed portfolio aan merken zoals Danone, Activia, Actimel, HiPRO, Vitalinea, Oikos, Danio, Alpro, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en werkt samen met ongeveer 80 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com