Danone lanceert nieuw zuivelassortiment met Nutri-Score A: Light & Free

Nu ook in Kefir en Skyr

D19-0222 Light and free website carrousel NL-01.jpg

 

Om de consumenten te inspireren rond gezondere voedingsgewoonten werd in mei het nieuwe merk Light & Free gelanceerd, een categorie-aansturende innovatie op de markt. Light & Free richt zich voornamelijk op millennials die op zoek zijn naar manieren om gezonde voeding te integreren in hun dagelijks eetpatroon zonder aan smaak te moeten inboeten. De focus ligt hierbij op lekker, maar is tegelijk light* in suikers en calorieën en zonder vet. Het nieuwe gamma biedt zowel een melkspecialiteit met yoghurtfermenten als twee nieuwe zuivelvarianten, Kefir en Skyr. Deze zijn ook een bron van calcium en van nature rijk aan proteïnes van hoge kwaliteit. Alle producten hebben bovendien een Nutri-Score A. 

Het nieuwe gamma past perfect in een gezond en evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl en dit al van bij het ontbijt. Daarnaast zijn de producten ook interessant voor sportievelingen die meer eiwitten nodig hebben**.

 

Specifieke fermentatieprocessen, eigen smaken

Wie denkt aan gefermenteerde melkproducten, denkt meteen aan yoghurt. Een all-time favoriet bij het ontbijt, als tussendoortje of als dessert. Tijdens het fermentatieproces worden fermenten toegevoegd aan de melk. Die zorgen voor de specifieke smaak van yoghurt. Light & Free Fruit, dat ook de twee yoghurtfermenten bevat, is een melkspecialiteit en verkrijgbaar in verschillende smaken; aardbei, framboos & perzik-passievrucht. Verse zuivelproducten zoals Light & Free zijn een goede bron van calcium en eiwitten met hoge voedingswaarde. Deze versie bevat tevens vitamine D.

 

 
 

 

Skyr is een zuivelspecialiteit van IJslandse oorsprong die de techniek van yoghurt (toevoegen van melkzuurbacteriën aan melk) combineert met die van het kaasmaken (uitlekken van wrongel). Het proces van het uitlekken, zorgt voor een product dat van nature rijk is aan proteïnes. Light & Free Skyr is een fruitmelkspecialiteit met een consistente textuur. Het is light* in suikers en calorieën én zonder vet. Deze Skyr is verkrijgbaar in de smaken framboos en tropische vruchten.

 

 
 

 

Kefir is een gefermenteerde melk uit de Russische Kaukasus. Light & Free Kefir bevat meer dan 15 verschillende culturen van gisten en melkzuurfermenten. Bij de gisting produceren deze culturen verschillende bestanddelen, zoals melkzuur of aromatische bestanddelen die bijdragen tot zijn specifieke smaak. Light & Free Kefir heeft een lichtzure smaak en kan je drinken, mengen met fruit of granen en zelfs gebruiken om te koken. De Kefir is te verkrijgen in natuur of bosbes-granaatappel.

 

 
 

 

Light & Free breidt het bestaande Danone-aanbod uit en is zo één van de koplopers in het uitbrengen van innovaties om gezondere voedingsgewoontes aan te moedigen. Het nieuwe merk onderschrijft zo mee de missie om gezondheid via voeding bij de consument te brengen en de visie dat we maar één gezondheid en één planeet hebben

 

Voor meer productinformatie, surf naar www.lightandfree.be.

 

Referenties :
*-30% in vergelijking met het gemiddelde van gelijkaardige niet-light producten op de markt
** Duursporters hebben 1,2 g/kg lichaamsgewicht/dag eiwitten nodig, terwijl de gemiddelde volwassen 0,83 g eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig heeft.

 

Over Danone - verse melkproducten

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van €23,6 miljard. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 120 landen, met zo’n 100.000 medewerkers. Met haar framework 'One Planet. One Health', dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de  planeet nauw met elkaar verbonden zijn, wil Danone gezondere en meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Om deze voedselrevolutie te versnellen en duurzame en rendabele meerwaarde te creëren voor al haar stakeholders, heeft Danone negen doelstellingen voor 2030 gedefinieerd en als eerste beursgenoteerde onderneming het statuut van "Entreprise à Mission" in Frankrijk aangenomen. Danone verbindt zich ertoe om op een efficiënte, verantwoorde en inclusieve manier te werken, in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen worden die volledig B Corp™ gecertificeerd is.

Al haar Belgische entiteiten Alpro, Dairy & Plant-Based, Waters en Specialised Nutrition zijn B Corp™ gecertificeerd. Met merken als Danone, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en haar productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en ongeveer 90 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com