Danone gaat voor het eerst plantaardige toer op met iconische Danette

Vanaf deze week lanceert Danone voor het eerst een plantaardige variant van haar gekende dessert Danette. Ook in de toekomst zullen nog plantaardige alternatieven volgen voor andere zuivelmerken binnen het Danone-gamma in België. Danone speelt zo in op de groeiende consumentenbehoefte naar plantaardige alternatieven. Verschillende studies(1) geven immers aan dat de Belg meer en meer flexitarisch begint te eten.

cover pb danette.PNG

 

Danette behoort zonder twijfel tot de meest populaire desserts binnen de zuivelcategorie. Het gekende roomdessert met onder meer chocolade- of vanillesmaak gaat al decennialang mee en komt nu met een nieuwe variant op de markt. Vanaf deze week zal de consument een gloednieuw plantaardig gamma met twee smaken kunnen uitproberen: chocolade met hazelnoot-basis en een andere op basis van kokosmelk en chocolade. Beiden hebben een intense smaak en een smeuïge textuur dankzij de perfecte match tussen de plantaardige basis, Danone’s expertise in roomdesserts en heerlijke chocolade.

Flexitarisch eetpatroon

De twee varianten zijn niet alleen een prima dessertje om extra van te genieten, maar bovendien ook plantaardig. Hiermee speelt Danone in op de steeds groeiende trend om flexitarisch te eten, een voedingspatroon met als basis plantaardige voeding (bijvoorbeeld fruit, groenten, peulvruchten, volle graanproducten, noden, zaden) en ook ondermeer zuivelproducten maken hiervan deel uit. Uit studies(2) blijkt dat 20 procent van de Belgen een flexitarisch eetpatroon volgt.

“Met de combinatie van zuivel en plantaardige alternatieven wil Danone een ruimer aanbod en daardoor keuzevrijheid geven aan de consument. We zetten hierop naar de toekomst toe ook meer in en breiden ons plantaardig assortiment verder uit. Zo maken we het de consument gemakkelijker voor een gezond voedingspatroon met smaakvolle producten dat bovendien ook goed is voor onze planeet te kiezen. Volledig in lijn met onze visie ‘One Planet. One Health’ ”, licht Nathalie Pfaff, Country Manager Danone Belux, Essential Dairy & Plant-Based Products, toe.


Danette: een dessertje om te delen

De nieuwe smaken van Danette zijn verkrijgbaar in grote verpakkingen van 400 gram, ideaal om dit lekkers te delen met je familie. De grotere verpakking werd niet toevallig gekozen aangezien Danette voornamelijk inspeelt op het delen van dit ‘kleine geluk’. Danette eet je best samen, met huisgenoten of vrienden zodat je er extra van kan genieten.

De nieuwe plantaardige Danette met chocolade op basis van hazelnoot en op basis van kokosmelk en chocolade zal beschikbaar zijn in grote supermarkten zoals Delhaize, Carrefour en Colruyt. Dit smeuïge dessertje om van te smullen kreeg de Nutri-Score C mee.

'Stay tuned' via onze Instagram account Danette Belgium.Referenties : ​
(1) Statista.com/ivox in opdracht van ​ Ethisch Vegetarisch Alternatief, 2018
(2) Mintel, Vegan Diet craze in Europe, June 2017 - Mintel, Future of plant-based diets depends on flexibility, October 2019 - Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) studie, 2016, https://www.evavzw.be/

 

 

 

Over Danone - verse melkproducten

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van €23,6 miljard. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 120 landen, met zo’n 100.000 medewerkers. Met haar framework 'One Planet. One Health', dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de  planeet nauw met elkaar verbonden zijn, wil Danone gezondere en meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Om deze voedselrevolutie te versnellen en duurzame en rendabele meerwaarde te creëren voor al haar stakeholders, heeft Danone negen doelstellingen voor 2030 gedefinieerd en als eerste beursgenoteerde onderneming het statuut van "Entreprise à Mission" in Frankrijk aangenomen. Danone verbindt zich ertoe om op een efficiënte, verantwoorde en inclusieve manier te werken, in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Tegen 2025 wil Danone één van de eerste multinationale ondernemingen worden die volledig B Corp™ gecertificeerd is.

Al haar Belgische entiteiten Alpro, Dairy & Plant-Based, Waters en Specialised Nutrition zijn B Corp™ gecertificeerd. Met merken als Danone, Activia, Actimel, Light&Free, Oikos, Danio, Alpro, Provamel, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en haar productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en ongeveer 90 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com