Danone gaat voluit voor minder suiker

Danone wenst het hoofd te bieden aan de grote uitdagingen op gebied van volksgezondheid en is ervan overtuigd dat een gezonde voeding essentieel is voor een goede gezondheid. Daarom heeft het bedrijf tussen 2012 en 2016 het gehalte aan toegevoegde suikers in haar verse melkproducten met 4,9% gereduceerd. Een resultaat dat verdergaat dan de voor de zuivelcategorie vooropgestelde 3% uit het ‘Convenant Evenwichtige Voeding’ van de voedingsindustrie, de grootdistributie en Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, waarvan vandaag de stand van zaken wordt opgemaakt.

Bijdragen aan sectorale engagementen door de lat extra hoog te leggen

Vandaag maakt Federaal Minister van Volksgezondheid Maggie De Block de stand van zaken op van het “Convenant Evenwichtige Voeding” dat in juni 2016 werd ondertekend. Een overeenkomst waarmee alle partners, Fevia, de Federatie van de Belgische Voedingsindustrie en Comeos, de federatie van de handel en diensten, zich samen met de Minister engageren om zij aan zij te werken om de consument gezondere, evenwichtigere producten aan te bieden. Concreet bepaalt het Convenant dat de zuivelindustrie het gehalte aan toegevoegde suikers in haar producten met 8% terugdringt tegen 2020 (een afname van 3% voor de periode 2012-2016 en de overige 5% tussen 2017-2020).

Danone werkt reeds lange tijd aan het verbeteren van de nutritionele samenstelling van haar producten. Op die manier is het bedrijf er reeds in geslaagd om het gehalte aan toegevoegde suikers in haar verse melkproducten in België voor de periode 2012-2016 niet met 3%, maar met 4,9% terug te dringen.

“Uiteraard wordt de ingeslagen weg verder bewandeld. Een mooi voorbeeld is de herformulering dit jaar van quasi het volledige yoghurtgamma onder het Danone merk waar enerzijds het gehalte aan toegevoegde suiker met 23% werd verminderd én anderzijds de introductie van enkele nieuwkomers in het gamma die voldoen aan onze nieuwe interne normen op vlak van toegevoegde suikers.” aldus Wim Bauwens, Country Manager Danone Belux.

Vanaf 2012 tot op heden, werden bijna de helft van onze producten op de markt met toegevoegde suikers aangepakt en geherformuleerd met merken zoals Danone, Activia, Danonino, Oikos en Danio.1

Ambities worden werkelijkheid dankzij langdurige inspanningen

De voedingsengagementen van Danone voor verse melkproducten in België maken deel uit van het beleid dat Danone reeds tientallen jaren wereldwijd voert. Het bedrijf streeft ernaar de voedingskwaliteit van haar producten continu te verbeteren, en tegelijk de consument een aangename smaakervaring te bieden die aanmoedigt om gezonder te gaan eten. Zo daalde onder andere het suikergehalte van Danonino (vroeger Petit Gervais), zo’n 32% in nagenoeg 20 jaar. Eind 2016 ging Danone een stap verder en werden er nieuwe productnormen inzake nutriënten vastgelegd2. Dit nieuwe engagement zorgde reeds voor concrete veranderingen in de koelkast van Belgische huishoudens. Kwestie van de nieuwe slogan “One Planet, One Health.” die Danone vorig jaar lanceerde, in de praktijk om te zetten.

 

1 Voor concrete voorbeelden zie : https://www.convenantevenwichtigevoeding.be/nl/voorbeelden

2 https://www.danone.com/content/dam/danone-corp/about-us-impact/policies-and-commitments/en/2017/2017_04_NutritionalTargets2020.pdf

All
Contacteer ons
Annekatrien De Smedt Head of Communication, Danone
Annelies Baeten Consultant, Whyte Corporate Affairs
Annekatrien De Smedt Head of Communication, Danone
Annelies Baeten Consultant, Whyte Corporate Affairs
Over Danone - verse zuivelproducten

Over Danone – Verse melkproducten

Met merken zoals Danone, Danone & Fruit, Activia, Actimel, Vitalinea, Oikos en Danio is Danone een belangrijke speler op de Belgische zuivelmarkt. De Belgische zuiveldivisie stelt 600 mensen te werk, waarvan ongeveer 450 op de site van Rotselaar. Hier is het Europees distributieplatform alsook de fabriek gevestigd, die van verse melk wordt voorzien door een honderdtal Vlaamse melkleveranciers.

Danone heeft als missie om gezondheid te brengen via voeding naar zoveel mogelijk mensen en is een van ’s werelds meest toonaangevende voedingsbedrijven uitgebouwd rond vier divisies: Verse zuivel- en plantaardige producten, Waters, Early Life Nutrition, en Advanced Medical Nutrition.

Danone wil mensen inspireren om gezonde en meer duurzame eetgewoontes aan te nemen, in lijn met zijn “One Planet. One Health.” Visie. Deze weerspiegelt de overtuiging dat de gezondheid van mens en planeet, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Danone telt 100.000 medewerkers, is actief op meer dan 120 markten en genereerde in 2017 een omzet van 24,7 miljard.