ACTIVIA LANCEERT DE EERSTE VRUCHTENYOGHURT ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS IN BELGIË

Twee keer zoveel fruit, geen toegevoegde suikers of zoetstoffen en nog steeds de unieke mix van vijf fermenten, waaronder Bifidus ActiRegularis, die al meer dan 30 jaar de reputatie van Activia versterkt. De nieuwe Danone-creatie bevat alle essentiële ingrediënten die het tot een heerlijke yoghurt maken, steeds zonder kleurstoffen, zonder kunstmatige aroma’s en zonder bewaarmiddelen.

 

Een voorliefde voor eenvoud

“Back to basics” speelt een belangrijke rol in de keuzes die de consument maakt, vooral als het over zijn of haar voeding gaat. Met dit inzicht in het achterhoofd creëerde Danone, expert in yoghurts en in fermentatie, een nieuw recept voor haar merk Activia. De suikers, van nature aanwezig in het recept, zijn uitsluitend afkomstig van twee basis ingrediënten: melk en fruit. Zonder toevoeging van extra suiker.

Net zoals alle Activia-producten bevat ook dit nieuwe gamma yoghurt geen kleurstoffen, kunstmatige aroma's of bewaarmiddelen. De beroemde Bifidus ActiRegularis van Activia, één van de vijf fermenten[1] in de exclusieve gepatenteerde fermentatiebereiding, maakt ook deel uit van dit gloednieuw, lekker en gezond recept.

 

“Bij Danone België hebben we beloofd om de toegevoegde suikers in onze producten met minstens 10% te verminderen", licht Roser Gomez Roig, Health & Scientific Manager Danone Belgium, toe. “Het Belgische Convenant Evenwichtige Voeding[2] ​ schrijft een suikerreductie van 8% in de categorie zuivelproducten voor. Danone gaat dus voor minimaal 2% extra. Dit draagt bij tot de wereldwijde aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de consumptie van toegevoegde suikers te beperken tot maximaal 10% van de totale dagelijkse energie-inname.[3]

 

“Met Activia Zonder Toegevoegde Suikers bieden we voor het eerst in België een fruityoghurt zonder toegevoegde suikers aan die deze doelstelling helpt realiseren. Deze yoghurts spelen bovendien in op de verwachtingen van de consument, op vlak van eenvoud, smaak en meer natuurlijke producten”, stelt Nathalie Pfaff, Country Manager Danone Dairy Belgium.


De favoriete smaken van de Belg

Het nieuwe assortiment is verkrijgbaar in twee unieke smaken met een groene Nutri-Score B: Aardbei - Framboos - Dadels en Ananas - Kokosnoot. Terwijl de ananas- en kokosnootyoghurt de liefhebbers van exotische en originele smaken zal bekoren, behoort de aardbei- en frambozencombinatie tot de favoriete yoghurtsmaken van de Belgen. Volgens een recente studie[4] zijn rode vruchten nog steeds de favoriet van de gemiddelde Belg, waarbij aardbei, framboos en bosbes de populairste smaken zijn.

 

 

 

 

Referenties:

[1] De 5 fermenten zijn: Bifidus ActiRegularis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus (2 soorten) en Lactobacillus lactis
[2] Het «Convenant Evenwichtige Voeding» werd in juni 2016 ondertekend. Met hun handtekening verbonden alle partners - ​ Fevia, de federatie van de voedingsindustrie en Comeos, de federatie van handel en diensten, zich ertoe om samen met de Federale Minister van Volksgezondheid om hand in hand te werken om de consument tegen eind 2020 te helpen de calorieën die ze eten te verminderen en door gezondere en meer evenwichtige producten aan te bieden.
[3] ​ WHO. Sugar intake for adults and children; 2015. ISBN: 978 92 4 154902 8.https://www.who.int/publications-detail/9789241549028
[4] Nielsen, Fresh Dairy, Total Belgium, Moving Annual Total , Period 13 2019.


 

Over Danone - verse melkproducten

Over Danone

Danone is een toonaangevend multilokaal voedings- en drankbedrijf dat voortbouwt op snelgroeiende, op gezondheid gerichte categorieën in 3 segmenten: Zuivel- en Plantaardige producten, Waters en Gespecialiseerde voeding. Met haar langdurige missie om  mensen via voeding gezondheid te brengen, wil Danone meer duurzame eet- en drinkgewoonten promoten. Het bedrijf streeft ernaar een meetbare impact teweeg te brengen, zowel maatschappelijk als op het gebied van voeding. Danone heeft recent een nieuwe strategie ontwikkeld om haar groei, concurrentiepositie en meerwaarde op lange termijn te versterken. Met een omzet van 27,7 miljard euro in 2022 en meer dan 100.000 werknemers, verkoopt het bedrijf haar producten in meer dan 120 landen. Tot het portfolio van Danone behoren zowel internationale merken (zoals Actimel, Activia, Alpro, Danette, Danio, Danonino, Evian, Nutricia, Nutrilon en Volvic) als sterke lokale en regionale merken (zoals Danone, Fortimel, Oikos en Olvarit). Danone is beursgenoteerd aan Euronext van Parijs en is genoteerd op de OTCQX via de American Depositary Receipt (ADR). Daarnaast is het bedrijf opgenomen in verschillende duurzaamheidsindexen, zoals de indexen die beheerd worden door Vigeo Eiris en Sustainalytics, evenals de Ethibel Sustainability index, de MSCI ESG Indexes, de FTSE4Good Index Series, de Bloomberg Gender Equality Index en de Access to Nutrition Index. Danone streeft ernaar om tegen 2025 een van de eerste multinationals te worden die op mondiaal niveau het B Corp-certificaat behaalt.

In België zijn alle categorieën van Danone, Zuivel- en Plantaardige Producten, Waters en Gespecialiseerde Voeding, B Corp™ gecertificeerd. Met een breed portfolio aan merken zoals Danone, Activia, Actimel, HiPRO, Vitalinea, Oikos, Danio, Alpro, evian, Volvic, Badoit, Nutrilon, Olvarit en Fortimel en productie- en distributievestigingen in Rotselaar en Wevelgem is Danone een belangrijke speler op de Belgische, Europese en exportmarkt. Danone heeft in België zo’n 1.800 mensen in dienst, en werkt samen met ongeveer 80 melkleveranciers, gesitueerd op gemiddeld 70 kilometer van de productiesite van Rotselaar.

Meer info: www.danone.be, www.alpro.be en www.danone.com